Hva er bærekraftig utvikling?

Bjørn Henrik Brandtenborg

Bjørn Henrik Brandtenborg

Bjørn er utdannet sivilingeniør med bakgrunn i industriell økonomi, teknologiledelse og fornybar energi. Videre har han tilleggsutdannelse innen brukerdrevet design, entreprenørskap og diverse programmeringsspråk. Bjørn brenner for kreative innovasjonprosesser, der bærekraft og digitalisering er i fokus.

Del innlegget:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lesetid – 1 minutter. Skrevet av Bjørn Henrik Brandtenborg.

Den økonomiske dimensjonen av bærekraftig utvikling handler om å sikre økonomisk trygghet for mennesker og samfunn, men også bedriften. Det er derfor viktig å kartlegge hvordan bedriften jobber med bærekraftig utvikling og innovasjon for å sikre en fremtidsrettet og levedyktig bedrift.

Vær levedyktig.

Den sosiale delen av bærekraftig utvikling handler om å sikre at alle mennesker får et godt og rettferdig grunnlag for et anstendig liv, dette gjelder også for de ansatte på arbeidsplassen. Menneskerettighetene er det viktigste utgangspunktet for dette. Utdanning, anstendig arbeid, likestilling, kulturelt mangfold og et godt helsetilbud er bare noen av områdene som berøres. Dette handler også mye om tilretteleggelse for kreativ utfoldelse og involvering på arbeidsplassen. En bærekraftig bedrift tar vare på sine medarbeidere.

Vær rettferdig.

Miljødimensjonen av bærekraftig utvikling handler om å ta vare på naturen og klimaet som en fornybar ressurs for mennesker, for videre å sikre en bærekraftig fremtid. Heldigvis finnes det mange gode ordninger og verktøy, som sertifiseringer og systemer som kan bidra til økt kontroll og dokumentasjon, derav muligheten til forbedring og reduksjon av utslipp og miljøpåvirkning.

Vær utholdelig.

Det er bærekraft!

Bærekraftsportal

Vi i Innow har utviklet en portal for å kunne samle produkter og informasjon på en ensartet form for våre kunder. Kundene vil på dette nettstedet få presentert produkter som vil skape konkurransefortrinn innen de grunnleggende pilarene som former et samarbeid med Innow, hovedsaklig innovasjon og teknologisk fremgang. Denne fremgangen skapes ved hjelp av produkter som analyserer bedrifter innen faktorer som bærekraft og økonomi for å skape forbedringsmuligheter og rom for vekst.

Ønsker du å finne ut hvor du ligger på bærekraft? Innow gjennomfører en gratis modenhetsanalyse på bedriftens grad av bærekraft.

Ta kontakt med oss gjennom Innow.no hvis du ønsker en uforpliktende gjennomgang.